Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis
Betaal met o.a. iDeal, Klarna en Paypal
Verzendkosten €5,95 - GRATIS verzending boven €50
Cadeaubon kopen
0

Op Koningsdag 27 april is de winkel gesloten. Webshopbestellingen worden wel verwerkt.

Review Logo9,8 @ Kiyoh
0
Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis
Betaal met o.a. iDeal, Klarna en Paypal
Verzendkosten €5,95 - GRATIS verzending boven €50

Op Koningsdag 27 april is de winkel gesloten. Webshopbestellingen worden wel verwerkt.

Door Sytske, 9 mei 2023

Doe je mee? De MAL's in mei!

Laten we eens beginnen met de vraag...

Wat is een MAL?

Deze vraag krijg ik regelmatig in de winkel. Het is ook niet vreemd want je wordt tegenwoordig regelmatig om je oren geslagen met gekke afkortingen.

MAL is de afkorting voor Make-a-long, een leuke trend in de handwerkwereld waarbij je in groepsverband allemaal hetzelfde patroon maakt. Soms is het een garenmerk dat een MAL start, maar ook influencers, designers of een groepje enthousiaste handwerkers kunnen zo'n MAL starten. Een veelgebruikt medium hiervoor is een Facebookgroep. Hier kun je gemakkelijk foto's posten, vragen stellen en elkaar enthousiasmeren zonder dat je hele vriendenlijst mee hoeft te genieten van jouw creatieve uitspattingen.

Welke MAL's zijn er in mei 2023?

In mei starten er 2 leuke MAL's waarvan ik zeker zou overwegen er aan deel te nemen. Beide starten eind mei. De eerste MAL wordt gehost door DenDennis en Mr. Knitbear. In hun Facebookgroep Happily Knitting breien ze, samen met de leden van de groep, het Novita Tundra vest gemaakt van Novita Isoveli. De tweede MAL wordt gehost door Scheepjes. Het is de Landscapes Shawl naar het ontwerp van de populaire designer Martin Up North. Deze wordt Tunisch gehaakt en heeft een prachtig grafisch ontwerp. 

Beide projecten zijn zeer leuk om aan deel te nemen. Durf jij het aan en doe je mee? Hieronder volgt een beschrijving en boodschappenlijstje per project.

 

Novita Tundra Vest door DenDennis en Mr. Knitbear

Ken je de heren al? Het kan je bijna niet ontgaan zijn, want deze twee mannen zijn niet meer weg te denken uit de brei- en haakcommunity. 

DenDennis (Dennis van den Brink) draait al heel wat jaartjes mee. Hij werd bekend als ontwerper van de schattigste amigurumi poppetjes, bracht verschillende haakboeken uit en kan inmiddels ook breien en breipatronen schrijven!

Samen met Mr. Knitbear (Wim Vandereyken), schoolmeester op doordeweekse dagen, breifluencer in de avond en het weekend :) vormen ze een heerlijk amusant duo. Samen hebben ze al diverse breiboeken uitgebracht en Mr. Knitbear zal binnenkort solo gaan vliegen met zijn eerste echte eigen boek. Spannend!

De beide mannen hebben een eigen Facebookgroep Happily Knitting, waarin ze iedere donderdagavond een uurtje live streamen en jullie bijpraten over alle zin en onzin uit de brei- en haakwereld en andere randzaken. Erg vermakelijk dus ga vooral eens kijken.

Over het Novita Tundra vest

Op 25 mei start de Tundra MAL. Tijdens hun live uitzending die avond om 20 uur zullen de heren (en jullie) een begin maken aan het vest. Als voorbereiding heeft Mr. Knitbear notities voor je gemaakt zodat je precies weet wat je van tevoren in huis moet hebben. Ook kun je alvast een proeflapje breien om te kijken of je stekenverhouding overeen komt. Dit project is geschikt voor avontuurlijke beginners maar ook voor doorgewinterde breiers. Het fijne van zo'n project is dat je makkelijk je vragen kunt stellen via de Facebookgroep en er altijd wel iemand is die je snel komt helpen. Wil je het nóg leuker maken? Nodig een vriend/ vriendin uit en ga lekker samen zitten brein op de donderdagavond terwijl je naar de live van Dennis en Wim kijkt!

Wat heb je nodig om het vest te maken?

- Novita Isoveli wol, voldoende voor jouw maat (zie foto hieronder)

- Rondbreinaald 5mm (of de dikte die jij nodig hebt om tot een correct proeflapje te komen) en een 80cm kabel

- Vergeet niet je aan te melden bij de Facebookgroep Happily Knitting

 

 

Scheepjes Landscapes MAL door Martin Up North

Op 24 mei, start in de Facebookgroep van Scheepjes, de Scheepjes Landscapes Shawl MAL. De sjaal is ontworpen door niemand minder dan Martin Up North, een populaire ontwerper van haakpatronen. Keer op keer scoort hij met de meest fantastische ontwerpen en deze keer is dat niet anders. Al voor het project gestart is vliegen de oeeeh's en aaaaah's me om de oren.

Iedere woensdagmiddag start er een nieuw deel van de MAL, waarbij je geholpen wordt door de Scheepjes community, maar ook door Martin, die iedere week tips en trucs deelt.

Het patroon voor deze Make-a-Long is te koop op Ravelry en kost tijdens de MAL €4,-

In de voorverkoop is het patroon zelfs nog goedkoper, dus wacht niet te lang met aanschaffen.

In het ontwerp gebruikt Martin 13 kleuren Scrumptious. Voor het gemak heb ik er pakketten van samen gesteld, zodat je met 1 klik alle bollen in je winkelmandje gooit. Wil je liever andere kleuren gebruiken? Als vervanging kun je ook prima 13 bollen Colour Crafter nemen. Zoek je 13 favoriete kleuren uit en maak je eigen one-of-a-kind shawl.

Wat heb je verder nodig?

- pakket met daarin de 13 kleuren Scrumptious 

- haaknaald 4.5mm, 5mm en 5.5mm

- toegang tot de Scheepjes Facebookgroep

 

 

Ga je meedoen met 1 van MAL's? Ik ben benieuwd en vind het leuk om foto's van je project te ontvangen.

 

Laat een reactie achter

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »